Martens over 'Telstar-trainer' Van Gaal: "Van hem geleerd"

24 september 2021 – De wedstrijd tussen Telstar en Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie zal vooral draaien om Louis van Gaal, die eenmalig aan het roer staat van de thuisclub. Dat dat uitgerekend tegen Jong AZ gebeurt, is bijzonder voor Maarten Martens. Hij treft daarmee de trainer met wie hij 2009 met de hoofdmacht van de Alkmaarse club de landstitel veroverde.

Martens over 'Telstar-trainer' Van Gaal: "Van hem geleerd"

Of er bewust over nagedacht is dat Van Gaal juist tegenover Martens Telstar zou coachen, weet de trainer van Jong AZ niet. "Ik denk dat ze iets hadden van: 'we pakken een Jong-team'. En er is een link tussen Louis en AZ. Voor mij is het daarom niet toevallig, maar ik kan het mis hebben", aldus Martens, die zich er verder weinig van aantrekt wie er bij de tegenstander voor de groep staat. "Ik breek mijn hoofd er niet over hoor, ik kan het toch niet veranderen. Maar leuk is het wel."

"Ik weet niet of de bond nog speciaal dispensatie heeft moeten verlenen", antwoordde Martens op de vraag van De Telegraaf wat hij ervan vond dat dit mogelijk is. "Maar nogmaals: ik breek mijn hoofd er niet over. Je hebt trainers die alles willen weten, zelfs wie de scheidsrechter is. 'Want dan kunnen we ons daarop voorbereiden.' Je kan ook te veel willen controleren. Wij moeten gewoon bezig zijn met zélf beter worden en als team goed presteren. Of dat nu tegen Telstar, Roda JC of Louis is, maakt me niets uit."

Overigens leerde Martens wel van de trainer Van Gaal, zaken die hij nu zelf ook in de praktijk brengt. "Je bent in iedere speler even geïnteresseerd, of hij dat op moment nu belangrijk is voor het team of niet", noemde hij als belangrijkste les. "Eén ding verwacht ik zeker: Louis zal precies weten hoe wij spelen en hoe wij het aanpakken. Dat heb ik trouwens ook van hem geleerd: je moet als trainer goed voorbereid zijn. Dát zit ook in mijn karakter: alles wat ik doe, wil ik goed doen. Dat herken ik heel erg in Louis."

Vanavond om 20.00 uur treft Jong AZ, momenteel de koploper van de Keuken Kampioen Divisie, het Telstar van bondscoach Van Gaal. 

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd