Wenger houdt voet bij stuk en wil WK om de twee jaar

24 september 2021, 13:27

Arséne Wenger is niet van plan terug te komen op zijn voornemen om met de FIFA een WK om de twee jaar te houden. De voormalig Arsenal-trainer is als hoofd voetbalontwikkeling één van de mensen bij de wereldvoetbalbond die daar momenteel onderzoek naar doet.

Het plan kwam Wenger en de FIFA op veel kritiek te staan. Zo liet UEFA-directeur Aleksander Ceferin al doorschemeren niets voor de plannen te voelen en een Europese boycot van het WK niet uit te sluiten als de plannen worden doorgezet. Wenger countert die kritiek nu. ''Het plan om de speelkalender te hervormen is geen ego-trip. Men mag dit niet herleiden tot een plan om meer WK's te spelen. Een wereldkampioenschap om de twee jaar heeft alleen zin als men alles in overweging neemt en de hele kwalificatiestructuur hervormt'', citeert Sporza

Ceferin stelde dat een wereldkampioenschap om de twee jaar 'indruist tegen de tradities en charmes van het voetbal'. Wenger is het daar niet mee eens. ''Het WK is zo'n groot evenement dat de reputatie niet zal worden aangetast. Men wil de beste in de wereld zijn, en dat wil men elk jaar zijn.'' UEFA heeft de FIFA gevraagd te stoppen met het onderzoek en is teleurgesteld dat ze niet eerst met alle partijen om tafel heeft gezeten.

Lees ook: Ceferin maakt zich 'ernstige zorgen' om WK-plannen FIFA 

Mochten de plannen voor een tweejaarlijks WK worden doorgezet, zal er flink aan de huidige kwalificatieopzet moeten worden gesleuteld. Wenger ziet dit niet als een struikelblok. Er zouden juíst minder wedstrijden worden gespeeld, iets dat de fitheid van spelers enkel ten goede moet komen. ''Ik ben ervan overtuigd dat clubs en spelers gaan profiteren van een WK om de twee jaar'', aldus Le Professeur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen