Feyenoord mist basisspeler, Nelson op de weg terug

24 september 2021 – Feyenoord moet het zaterdag stellen zonder Marcus Pedersen. De Noorse rechtsback heeft een lichte blessure opgelopen in het duel tegen sc Heerenveen en zal daarom tegen NEC (zaterdagavond 21:00 uur) niet bij de wedstrijdselectie zitten. Dat maakte trainer Arne Slot vrijdagmiddag bekend tijdens zijn persconferentie. 

Feyenoord mist basisspeler, Nelson op de weg terug

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Vorige week werd Pedersen in de topper tegen PSV nog met een brancard van het veld gedragen na een pijnlijke botsing met ploeggenoot Gernot Trauner. Zijn huidige blessure staat daar echter los van. "Hij kwam afgelopen woensdag niet helemaal lekker uit de wedstrijd. Hij heeft gisteren niet uitgelopen en kon vandaag ook niet meetrainen, dus zit hij morgen niet bij de selectie", lichtte Slot toe.

Met Lutsharel Geertruida, die sinds enkele weken hersteld is van een blessure, heeft Feyenoord een geschikte vervanger in huis. "Het is niet prettig dat Pedersen geblesseerd is, maar dan is het wel mooi dat je over Lutsharel kan beschikken. Hij heeft weliswaar pas maximaal 45 minuten gespeeld bij de beloften en twee korte invalbeurten gehad bij ons, maar hij kan wel gewoon starten."

Nelson 
Ook Arsenal-huurling Reiss Nelson is nog altijd niet beschikbaar. "Hij traint wel weer met ons mee, dat is een goede eerste stap. Het is wel nog het kleine werk, dus de vervolgstappen moet hij nog wel maken. Misschien kan dat al richting volgende week, maar dan kijk je ook naar het programma. Is het het risico waard - als het al een risico is - of wacht je tot na de interlandperiode?" Nelson kwam door zijn blessure nog niet in actie voor Feyenoord. 

Feyenoord

gerelateerd