PSV zonder Madueke, cruciale Sangaré vermoedelijk terug

24 september 2021, 16:17

PSV moet het zondagavond stellen zonder aanvaller Noni Madueke. De talentvolle buitenspeler kampt met een lichte spierblessure en is daardoor niet van de partij tegen Willem II. Daar tegenover staat de vermoedelijke rentree van Ibrahim Sangaré en Mario Götze.

"Het ligt eraan hoe zij zich voelen na de training van vanmiddag", zei trainer Roger Schmidt op de clubsite over de inzetbaarheid van Sangaré en Götze, van wie hij wel verwacht dat ze aansluiten. Laatstgenoemde ontbrak midweeks tegen Go Ahead Eagles vanwege spierklachten, terwijl Sangaré al enkele weken uit de roulatie ligt. De Duitse oefenmeester is blij dat zijn pupil zeer waarschijnlijk weer terugkeert in de wedstrijdselectie.

"Ik heb al veel gepraat over hem en altijd gezegd dat hij een cruciale speler is voor mij", liet de coach optekenen tegenover Voetbal International. "Sangaré is en blijft heel belangrijk voor ons centraal op het middenveld, zeker omdat Pablo Rosario is vertrokken. Hij is fysiek sterk, kan duels winnen; hij heeft alles wat nodig is op die positie." Mocht hij onverhoopt nog ontbreken tegen Willem II, dan is hij in elk geval tegen Sturm Graz donderdag in de Europa League weer present. 

Lees ookGakpo vreest: "Moeten niet in deze sleur blijven zitten"

In de tien wedstrijden die PSV dit seizoen speelde met Sangaré in de basiself, wonnen de Eindhovenaren er liefst acht. Alleen in de dubbele ontmoeting met Benfica werd met de sterkhouder niet gewonnen door PSV. Zonder hem verloor de formatie van Schmidt vorige weekend met 0-4 van Feyenoord. Zijn positie werd veelal overgenomen door centrale verdediger Olivier Boscagli.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen