Salaris inleverende Onana wil toch eerst met Ajax om tafel

24 september 2021 – Ajax-keeper Andre Onana (25) gaat mogelijk tóch nog bijtekenen in Amsterdam. Afgelopen week kwam naar buiten dat de keeper rond zou zijn met Internazionale, maar dat zou niet waar zijn. Hoewel hij wel degelijk een vertrekwens heeft, gaat hij toch opnieuw om tafel met directeur voetbalzaken Marc Overmars.

Salaris inleverende Onana wil toch eerst met Ajax om tafel

Dat laat De Telegraaf-journalist Mike Verweij weten in de podcast van de ochtendkrant. Het transfergerucht kwam uit de koker van transferspecialist Fabrizio Romano, die wist dat Internazionale concreet was voor de Ajax-doelman en sprak zelfs al over een akkoord. "Dat werd ontkend door de zaakwaarnemer en later ook door Onana", vertelt Verweij over de situatie van de Kameroener. Diens verbintenis loopt af in de zomer van 2022, maar omdat hij terugkomt van een dopingschorsing, maakt dat feit extra pikant.

"Hij geeft aan dat hij niet rond is met een andere club. Onana wil eerst met Ajax om tafel, dat vindt hij niet meer dan fatsoenlijk", licht Verweij toe. De journalist sprak uitgebreid met Onana, die voor het eerst van zich afbijt en duidelijk wil maken dat hij géén geldwolf is. Volgens Verweij heeft de doelman bijvoorbeeld drie maanden salaris laten liggen, dat niet uitbetaald is in goed overleg met Ajax.

Lees ook'Onana-soap bijna ten einde: doelman dicht bij Italiaans akkoord'

De goalie beseft eveneens dat hij veel te danken heeft aan Ajax, dat hem een podium geboden heeft om door te breken in het betaalde voetbal. "Hij kwam in elk geval oprecht over", zei de Ajax-watcher daarover. Daarnaast heeft hij drie man personeel in de hand genomen om in Spanje fit te blijven en zou hen zelf hebben betaald. Ook dat zou getuigen van het feit dat hij geen geldwolf is. "Een nieuw contract met een gelimiteerde transfersom? Alles is bespreekbaar. Ajax moet datgene doen, dat goed is voor Ajax. Natuurlijk sta ik nog open voor een nieuw contract", spreekt de keeper in de ochtendkrant. 

Ajax

gerelateerd