Prijzenkoning Alves wil Messi voorblijven, maar last wel pauze in

24 september 2021 – Dani Alves (38) is weliswaar al op leeftijd, maar denkt nog altijd niet aan stoppen. De Braziliaanse vleugelverdediger lost alleen wel een korte voetbalpauze in. Na zijn vertrek bij São Paulo afgelopen zomer had de achterhoedespeler vier opties om naar een nieuwe club te gaan, maar besloot die bewust te weigeren. Pas tijdens de vorige transferwindow zal hij bij een nieuwe club tekenen.

Prijzenkoning Alves wil Messi voorblijven, maar last wel pauze in

Dat heeft Alves vrijdag laten weten. De voetballer was deze zomer actief op de Olympische Spelen, waarop hij als dispensatiespeler van het O23-team van Brazilië de gouden medaille won met zijn ploeg. Daarin maakte Alves een goede indruk en dat leverde hem vier officiële aanbiedingen op, maar die besloot de voormalig speler van FC Barcelona allemaal naast zich neer te leggen.

De Braziliaan, die even werd gelinkt aan een rentree bij Sevilla, heeft definitief gecommuniceerd dat hij een paar maanden rust neemt en begin 2022 kijkt bij welke club hij wil gaan tekenen. Dat dan de transferwindow weer open is in Europa én het seizoen in Brazilië ten einde is, zal ongetwijfeld meespelen bij deze keuze van Alves.

Mogelijk zoekt de back dan ook een club op waar hij nog wat prijzen kan winnen. De verdediger is namelijk nog altijd de voetballer met de meeste gewonnen hoofdprijzen. Lionel Messi gaf bij zijn gang naar Paris Saint-Germain aan hem nog in te willen halen. Afhankelijk van de club die Alves gaat kiezen, kan hij nog wat eretitels binnenhalen.

Eredivisie

gerelateerd