Ongekend: Bayern wint zelfs na vroege rode kaart royaal

24 september 2021 – De overmacht van Bayern München in de Bundesliga neemt extreme vormen aan. Zelfs met vrijwel een hele helft met een man minder had Der Rekordmeister geen kind aan SpVgg Greuther Fürth (1-3) en kon Robert Lewandowski voor de twintigste wedstrijd op rij scoren. De Poolse spits maakte dit seizoen al twee keer zo veel goals als de Duitse gepromoveerde club.

Ongekend: Bayern wint zelfs na vroege rode kaart royaal

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Al is het wel de vraag of Lewandowski het doelpunt daadwerkelijk op zijn naam gaat krijgen. De bal leek weliswaar uit een corner na een kleine zeventig minuten via de spits in het doel te gaan, maar hij was daarbij in duel met Sebastian Griesbeck. Laatstgenoemde leek de bal te beroeren voor de topscorer van de Bundesliga, die tot dusver al zeven treffers (tegenover drie totaal voor de formatie van basisspelers Jetro Willems en Nick Viergever), waardoor het vooralsnog een eigen goal gegeven is. 

Mocht Lewandowski de goal alsnog op zijn naam krijgen – daar werd tijdens de wedstrijd nog over gesproken en zal een staartje krijgen – dan heeft hij twintig officiële wedstijden op rij gescoord en was dit zijn achtste goal van het seizoen. Dat Benjamin Pavard meteen na de thee een directe rode kaart kreeg voor een harde overtreding op Julian Green, deed aan de overmacht niets af. De overmacht van de koploper van Duitsland was met een man minder nog enorm groot.

Dat SpVgg Greuther Fürth nog wel op de helft van het aantal goals kwam van Lewandowski, mits de Pool de treffer toegekend krijgt, was voor het thuispubliek nog een fijne afsluiting van een verder vervelende avond. Een voorzet viel vlak voor tijd knap op het hoofd van Cédric Itten, die raak knikte en de fans in elk geval met een treffer terug naar huis lieten gaan. Maar de overmacht van Bayern München was verder in het hele duel ongekend. De 23 goals (uit zes wedstrijden) voor en vier tegen, spreken wat dat betreft ook boekdelen. 

Reacties

Bundesliga

gerelateerd