Frustrerende avond voor Lang en Dost met Club Brugge

24 september 2021 – Noa Lang heeft een vervelende avond achter de rug met Club Brugge. De oud-Ajacied verkeert momenteel in een uitstekende vorm, maar liet met zijn ploeg vrijdagavond in huis dure punten liggen tegen OH Leuven (1-1). De buitenspeler ging bovendien mokkend van het veld na het laatste fluitsignaal.

Frustrerende avond voor Lang en Dost met Club Brugge

In blessuretijd had de aanvaller die door Louis van Gaal opgenomen is in de voorselectie van het Nederlands elftal zichzelf vrijgespeeld op de linkerkant, kwam naar binnen, maar gaf een voorzet op invaller Bas Dost veel te hoog. De buitenspeler was zichtbaar boos op zichzelf en ging druk armgebarend een minuut later richting de kleedkamers, nadat OH Leuven het punt over de streep had getrokken, omdat een poging van Lang in de 96ste minuut nog werd geblokt.

Lang had in de eerste helft ook een gevaarlijke voorzet na een fraaie actie, maar die viel net verkeerd. Eerder stuurde hij met een heerlijk stiftje spits Éder Álvarez Balanta weg. De aanvaller wilde een penalty, maar kreeg die niet tegen de nummer voorlaatst van de Jupiler Pro League. Vlak voor de pauze kwam Club Brugge ook nog eens op achterstand, maar een nederlaag kwam er niet. Clinton Mata werkte een klein kwartier voor het einde de gelijkmaker binnen, al ontsnapte de koploper van België meteen daarna met een bal op de paal.

Lang – die alleen een gele kaart noteerde vanwege gevaarlijk spel – had al met al geen beslissende invloed, terwijl Dost als invaller het verschil ook niet kon maken en Ruud Vormer met een lichte blessure ontbrak. Met RB Leipzig in het vooruitzicht in de Champions League vreest het wel de koppositie kwijt te raken later dit weekend, als nummer twee Union Saint Gilloise wel wint van FC Antwerp.

Eredivisie

gerelateerd