Antony 'emotioneel' na beloning voor goede spel bij Ajax

24 september 2021 – Ajax-aanvaller Antony (21) is vrijdag voor het eerst ongeroepen voor de nationale ploeg van Brazilië. De buitenspeler was dolblij met zijn selectie door bondscoach Tite. Volgens hem is het een jongensdroom die uitkomt. 

Antony 'emotioneel' na beloning voor goede spel bij Ajax

"De Olympische Spelen in Tokio waren een droom en deze selectie ligt in het verlengde daarvan", vertelt de geselecteerde Antony over zijn oproep tegenover De Telegraaf. "Ik wil mijn hele familie bedanken, die er net zo hard voor heeft gewerkt als ik en veel heeft opgegeven. De selectie voor de nationale ploeg van Brazilië is een onverklaarbaar gevoel."

De aanvaller speelde wel veel jeugdinterlands, maar zat nog niet eerder bij de definitieve selectie. "Ik ben erg blij en vereerd dat ik ben opgeroepen. Dit is erg emotioneel voor me, omdat ik deze droom al van jongs af aan had. Ik groeide op met de Seleçao, vol idolen die me inspireerden. Nu kan ik zeggen dat ik het ook gehaald heb", zei Antony.

Lees ook: Ten Hag looft voor Brazilië opgeroepen Antony

Antony speelde dit seizoen tot dusver vijf officiële wedstijden namens Ajax, waarin hij eenmaal scoorde en twee assists gaf. Die beide eindpasses liet hij tijdens de 1-5-zege op Sporting Portugal in de Champions League noteren: in die wedstrijd was hij de absolute uitblinker. Alleen tegen NEC en SC Cambuur kwam Antony niet in actie voor de formatie van Erik ten Hag.

Ajax

gerelateerd