Loran half tevreden na arbitragezaak

28 juli 2006, 10:37

Tyrone Loran speelt komend seizoen vermoedelijk toch weer voor RBC Roosendaal. De verdediger meende recht te hebben op een vrije transfer, maar de arbitragezaak heeft hem daarin geen gelijk gegeven. Toch kan Loran (foto, links) tevreden zijn. De commissie heeft immers bepaald dat zijn salaris op hetzelfde niveau moet blijven als vorig seizoen.

RBC had een constructie ingebouwd waarmee het meende dat Loran in de eerste divisie recht had op aanzienlijk minder salaris, maar de arbitragecommissie heeft de verdediger bij deze kwestie in het gelijk gesteld. De 25-jarige verdediger zal nu komend seizoen hetzelfde salaris verdienen als vorig seizoen, toen RBC nog in de Eredivisie speelde. 

Loran toont zich in BN/ De Stem gematigd tevreden over de uitspraak. "Ik ben natuurlijk aan de ene kant wel blij met de uitspraak, want die betekent dat de arbitragecommissie ook vond dat het contract niet deugde. Aan de andere kant was liever transfervrij weggegaan om in de eredivisie te blijven spelen. Excelsior had concrete belangstelling , alleen dan wel zonder transfersom. Misschien wil RBC nu wat water bij de wijn doen", hoopt hij.

Die kans is echter klein, benadrukte RBC-trainer Robert Maaskant. "Als je vast wilt houden aan de ambitie om bovenin de eerste divisie mee te draaien, moet je Loran nu niet laten gaan. Hij is een absolute versterking en verdient een basisplaats", aldus de trainer. Preses Jan Pollemans houdt echter een slag om de arm. "Als een club zich meldt en ze willen voor hem de prijs betalen die wij willen zien, dan is hij weg."

Loran heeft bij RBC nog een contract tot de zomer van 2007. Na afloop van het komende seizoen mag hij dan ook transfervrij vertrekken uit Roosendaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen