"Den Haag is een ambtenarenstad en geeft geld uit van een ander"

25 september 2021 – Het voortbestaan van ADO Den Haag hangt aan een zijden draadje. Volgens clubicoon Lex Schoenmaker heeft de gemeente Den Haag het lot van de club in handen. De gemeente is eigenaar van het stadion van ADO, maar heeft volgens Schoenmaker andere prioriteiten. "Den Haag is een ambtenarenstad", zegt hij.

"Den Haag is een ambtenarenstad en geeft geld uit van een ander"

"Ambtenaren geven geld uit van een ander. In Den Haag wordt geen geld verdiend om met ADO een rol van betekenis te spelen in de Eredivisie", zegt Schoenmaker in De Telegraaf. "Net als bij de fusie tussen ADO en Holland Sport precies een halve eeuw geleden heeft de gemeente de sleutel voor de toekomst van ADO Den Haag in handen."

Lees ook: ADO Den Haag krijgt twee weken extra om einde te voorkomen

Schoenmaker ziet de zorgwekkende ontwikkelingen met lede ogen aan. "We hebben al zes punten in mindering omdat de financiën niet op orde zijn. Tegelijk valt de ene na de andere overnamepartner af. Er zijn nog kandidaten zoals oud-speler Martin Jol en een vastgoedhandelaar. Die zijn bereid in totaal zo'n twintig miljoen euro neer te leggen, heb ik begrepen. Voor dat geld willen ze ook het stadion hebben. De huidige huursom van meer dan een miljoen euro is niet op te hoesten voor een club uit de Keuken Kampioen Divisie."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd