Onderzoek: "Ajax ís financieel al het Bayern van Nederland"

25 september 2021, 13:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax begint langzamerhand 'het Bayern München van Nederland' te worden. Die vergelijking werd de afgelopen periode steeds vaker gemaakt, maar is nu ook onderzocht door Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). De conclusie: het gat tussen Ajax en de concurrentie wordt de komende jaren inderdaad alleen nog maar groter.

"Financieel gezien is Ajax al het Bayern van Nederland", vertelde onderzoekdocent Job Gulikers aan Voetbal International. Die conclusie is volgens hem te trekken wanneer het verschil in omzet en personeelskosten tussen Bayern München en Borussia Dortmund vergelijken wordt met dat tussen Ajax en PSV.

Dit verschil is fors toegenomen nadat Ajax in 2018/19 besloot de geldkraan open te draaien. 'Op sportief vlak viel dit verschil (nog) niet terug te zien, maar de randvoorwaarden zijn aanwezig om ook op dit gebied het Bayern München van de Eredivisie te worden.' Op basis van het onderzoek is de verwachting dat het verschil tussen Ajax en de rest van de Eredivisie alleen nog maar verder toe zal nemen.

In Duitsland is dit dus al jaren al de hand. De laatste negen Bundesliga-titels waren allemaal voor Bayern. Ajax werd tot nu pas twee keer op rij kampioen, maar de toenemende financiële verschillen dreigen ook op het veld gevolgen te gaan hebben. In de eerste Eredivisie-wedstrijden van het seizoen zagen we de Amsterdammers immers al enkele grote uitslagen neerzetten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen