NEC neemt les Ajax-afstraffing mee naar Feyenoord

25 september 2021 – NEC wacht vanavond alweer de tweede topwedstrijd sinds de terugkeer in de Eredivisie. In De Kuip wacht om 21:00 uur de wedstrijd tegen Feyenoord, nadat de ploeg in speelronde 1 al bij Ajax op bezoek ging. Die wedstrijd eindigde nog in een 5-0 afstraffing, maar volgens trainer Rogier Meijer hebben de Nijmegenaren daarvan geleerd.

NEC neemt les Ajax-afstraffing mee naar Feyenoord

Daarmee doelde Meijer vooral op het systeem van zijn ploeg. Waar hij in Amsterdam nog voor een variant met vijf verdedigers koos, gaat hij tegen Feyenoord meer van eigen kracht uit. "We gaan niet zoveel veranderen ten opzichte van de laatste weken, omdat ik vind dat we een degelijke indruk maken in de verdediging. Op sommige momenten in de wedstrijd zullen we een mannetje extra naar achteren halen, maar dat zal niet de hele wedstrijd het geval zijn", zei Meijer tegenover De Gelderlander.

Meijer maakte daarmee duidelijk dat NEC ook in De Kuip gewoon 4-3-3 gaat spelen. "Het systeem is niet het allerbelangrijkste. Als je met vijf verdedigers speelt en dan nog geen duels uitvecht, dan wordt het ook lastig. Het gaat om de intentie die je hebt als team. Dat moet beter zijn dan tegen Ajax. Toen was het wat naïef in de opbouw."

Ook het spelen in de Arena zal NEC volgens Meijer helpen om minder onder de indruk te raken van de volle Kuip. "We hebben bij Ajax al een soortgelijke ambiance meegemaakt. De Kuip is een geweldig stadion, zeker als het een avondwedstrijd is met volle bak. Dat is iets speciaals en daar moeten we ook van genieten. Dat werkt het beste als je ook een goed resultaat haalt."

Ajax

gerelateerd