Ajax afstoppen? "Als het even kan, gaan ze over de boarding"

25 september 2021, 14:49   Bijgewerkt: 25 september 2021, 15:01

Nadat Ajax met 9-0 won van SC Cambuur en met 0-5 van Fortuna Sittard, reageerden de verliezende trainers bijzonder mild. "Ajax is gewoon wereldtop", concludeerde Sjors Ultee zelfs. Voormalig Eredivisie-spelers Hedwiges Maduro en José Fortes Rodriguez zochten daarom naar de beste manier om dit ijzersterke Ajax als kleinere club te bestrijden. 

"Je weet één ding zeker bij Ajax: ze willen opbouwen", begon Maduro bij de NOS. "Natuurlijk kunnen ze ook de lange bal spelen, maar je moet zorgen dat je druk zet. De backs van Ajax staan heel diep, daarom moet je zorgen dat je met snelle buitenspelers speelt. Ik zou niet direct inzakken." Bij dat laatste sloot Fortes Rodriguez zich aan. "Niet de bus parkeren, want dan ga je 'm toch verliezen."

Fortes Rodriguez denkt dat het vooral zaak is om er hard op te klappen. "Ieder duel er vol in. Als het even kan, gaat de speler over de boarding. Je kan de tegenstander uit zijn spel brengen. Maar het moet wel realistisch blijven. Je moet geen doodschoppen uitdelen, maar zorg dat je er kort op zit. Natuurlijk helpt het als je iets feller bent." Onder meer werd gewezen op de speelstijl van Getafe en Granada, die het de Spaanse topploegen daarmee vaak erg lastig maken.

"In Nederland zie je dat niet", stelde Maduro. "Als je zo gaat spelen, dan wordt de ploeg uitgefloten. Dat past niet onze cultuur. We irriteren ons mateloos aan clubs uit andere landen die dat wel doen, maar je moet wel weten dat het in andere delen van de wereld heel normaal is om zo te spelen. Als jij zwakker bent, kan je wel heel braaf en dapper de strijd aangaan, maar je kan je ook aanpassen en een resultaat over de streep trekken." 

Lees ook: De Jong heeft geen spijt na 9-0 verlies: "Schoppen? Ik vertik het"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen