Maldini schrijft historie bij Milan tijdens zege op Zoet

25 september 2021 – Daniel Maldini heeft zaterdagmiddag voor een bijzonder moment gezorgd bij de wedstrijd tussen Spezia en AC Milan. De middenvelder van de bezoekers was verantwoordelijk voor de 0-1 en trad met dat doelpunt in de voetsporen van opa Cesare Maldini en vader Paolo Maldini. Milan won bij Spezia met 1-2.

Maldini schrijft historie bij Milan tijdens zege op Zoet

Maldini (19) maakte al wat minuten namens Milan, maar kreeg op bezoek bij Spezia voor de eerste keer een basisplaats van trainer Stefano Pioli. In de eerste helft had de oefenmeester echter weinig te genieten in het Stadio Alberto Picco. Milan deelde wel tevergeefs wat kleine speldenprikjes uit via Sandro Tonali, Theo Hernández en Ante Rebic.

Na de thee was het niet lang wachten op de bijzondere 0-1. Een voorzet van Pierre Kalulu werd op waarde geschat door Maldini, die de bal fraai achter de kansloze Jeroen Zoet knikte. Na die treffer kwam een zichtbaar trotse vader Paolo (technisch directeur van Milan) in beeld. Tien minuten na zijn doelpunt werd Maldini door Pioli naar de kant gehaald.

Daarna leek het in de slotfase alsnog mis te gaan voor Milan, dat via invaller Daniele Verde de gelijkmaker om de oren kreeg. Duur puntenverlies leek het gevolg te zijn, maar daar stak Brahim Díaz een stokje voor. Hij was vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd verantwoordelijk voor de bevrijdende 1-2. Door de zege is Milan in ieder geval voor even koploper.

Serie A

gerelateerd