Liverpool verslikt zich in Londen en laat na gat te slaan

25 september 2021 – Virgil van Dijk heeft in de strijd om de landstitel in Engeland twee punten verspeeld met Liverpool. In Londen kwam de ploeg van manager Jürgen Klopp niet verder van 3-3 tegen debutant Brentford FC, al heeft Liverpool na zes wedstrijden wel de koppositie in handen.

Liverpool verslikt zich in Londen en laat na gat te slaan

Brentford liet voor eigen publiek al snel merken dat het Liverpool een lesje wilde leren. Nog binnen het half uur hadden de Londenaren dan ook een voorsprong te pakken. Ethan Pinnock was het eindstadion van een ingestudeerde hoekschop en hij maakte zijn eerste doelpunt ooit in de Premier League. Lang kon Brentford echter niet van die voorsprong genieten want vier minuten later had Diogo Jota de 1-1 al voor zijn rekening genomen.

In het tweede bedrijf kwam Liverpool tot twee keer toe op voorsprong, maar maakte het kennis met het mentaal sterke Brentford. Nadat Mohamed Salah de 1-2 had gemaakt, was het Vitaly Janelt die Brentford weer op gelijke hoogte bracht. Daarna dacht Curtis Jones de wedstrijd te beslissen in het voordeel van de gasten. Daar stak Yoane Wissa acht minuten voor tijd een stokje voor. Hij maakte er 3-3 van en bezorgde Brentford een knap punt.

Ondanks het puntenverlies is Liverpool na vandaag wel de koploper van de Premier League. De ploeg van Klopp heeft veertien punten en dat is een puntje meer dan Manchester City, Chelsea, Manchester United en Everton. Het verrassende Brighton & Hove Albion klimt maandagavond bij een overwinning op Crystal Palace wel over Liverpool heen. Brentford is met negen punten de nummer negen van de ranglijst.

Premier League

gerelateerd