Ten Hag eist scherpte: "Ajax heeft meer dan elf basisspelers"

25 september 2021, 21:45

Erik ten Hag is zeer tevreden met de huidige vorm van zijn Ajax. De oefenmeester zag zijn manschappen zaterdagavond eenvoudig winnen van FC Groningen en blijft zo de trotse koploper van de Eredivisie. Ten Hag zag wel dat FC Groningen alles uit de kast haalde om Ajax te ontregelen.

"Getafe was nog wel van een andere orde", aldus Ten Hag na een vraag van ESPN. "Ik hoop niet dat we dat nog eens mee gaan maken. Daar is de arbitrage voor, maar Groningen deed dat niet. Ze spelen af en toe op het randje en dat is okay. Ik vond mijn ploeg vanavond uitstekend spelen. Ajax heeft meer dan elf basisspelers en het niveau gaat niet naar beneden als we wisselen. Dan moet iedereen scherp blijven anders is iemand zijn basisplaats kwijt."

Daley Blind opperde bij ESPN dat men bij Ajax niet bezig is met PSV, dat zaterdag met 2-1 verloor bij Willem II. "We zijn niet bezig met PSV en kijken alleen naar onszelf. Het is allemaal niet vanzelfsprekend. We moeten hard werken om de kansen te creëren. We zijn ook mensen en we proberen elkaar scherp te houden. Dat betekent waken voor onderschatting, daarin zijn we zelf onze grootste tegenstander."

Door de 3-0 overwinning op Groningen staat de teller van Ajax na zeven wedstrijden op negentien punten. Het verschil met rivaal PSV is vier punten in het voordeel van de Amsterdammers. Op dit moment is het verrassende Willem II de naaste belager van de ploeg van Ten Hag. De Tilburgers staan op zestien punten. Feyenoord kan vanavond nog op vijftien punten komen en heeft nog een wedstrijd tegoed.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen