Seuntjens haalde inspiratie voor wereldgoal van YouTube

25 september 2021, 22:05

Vitesse en Fortuna Sittard waren slechts twee minuten bezig toen het meeste doelpunt van de wedstrijd al gemaakt was. Mats Seuntjes draaide een hoekschop rechtstreeks in de goal. Het duel eindigde uiteindelijk nog in een 1-1 gelijkspel

De Limburgers verzamelden zich met bijna de gehele ploeg bij de eerste paal. Dat was niet zomaar, vertelt Ben Rienstra voor de camera van ESPN. "We hebben serieus getraind op de corner. Met zijn allen erin en schiet hem gewoon op goal: ja, dat hij er dan zo in valt...", aldus de middenvelder, waarna ook de doelpuntenmaker zelf voor de microfoon verscheen.

"Er was wel het één en ander te doen bij ons, over onze aanvallende corners. En ik zei twee weken geleden eigenlijk al: laat mij hem maar trappen, ik schiet hem gewoon op goal. Normaal probeer je hem meer bij de eerste paal erin te krijgen, bij de groep. Maar die keeper had er wel moeite mee en de tweede paal lag zo open. Hij viel er prachtig in de verre hoek in", vertelt de doelpuntenmaker tevreden.

Seuntjens heeft dit seizoen al vier doelpunten achter zijn naam staan, maar dit was ongetwijfeld de meest bijzondere tot dusver. Via YouTube krijgt de voetballer wel eens inspiratie, vertelt hij. "Vandaag zag ik er nog twee van Thierry Henry zo ingaan. Ik dacht: ik probeer het ook eens", besluit de voetballer, die het duel uiteindelijk in een gelijkspel zag eindigen door het doelpunt van Nikolai Baden Frederiksen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen