Willem II grijpt tweede plek: "Beide beentjes op de grond houden"

25 september 2021 – Fred Grim is trots op de prestatie die zijn Willem II zaterdagavond leverde tegen PSV. De Tilburgers versloegen hun buurman uit Eindhoven met 2-1 en staan na zeven wedstrijden op de tweede plek in de Eredivisie. Toch zal Grim voorlopig niet vooraan lopen in de Tilburgse polonaise.

Willem II grijpt tweede plek: "Beide beentjes op de grond houden"

"Als je puur naar deze wedstrijd kijkt, was PSV vandaag de betere ploeg", aldus Grim bij ESPN. "We kregen geen grip en dus hebben we vlak voor rust iets omgezet. PSV was voetballend veel beter, maar er gelden ook andere wetten in de sport. Als je kijkt naar het werken en meters maken voor elkaar, dan moet ik mijn ploeg een heel groot compliment maken. Toch moeten we beide beentjes op de grond houden. Maar we moeten blij zijn met het team wat we zijn."

De grote uitblinker aan de zijde van Willem II was Timon Wellenreuther, die zijn ploeg met meerdere belangrijke reddingen op de been hield. De Duitse sluitpost is blij om terug te zijn in Tilburg. "Ons teamgevoel is geweldig, dat kun je ook in het stadion zien. Ik ben erg blij dat ik terug ben bij Willem II. Als je de fans je naam hoort zingen, dan is dat fantastisch. Dat maakt me trots om deel uit te maken van deze club. Vandaag was een geweldige dag voor mij en het team."

Willem II begon het seizoen nog met een 0-4 nederlaag tegen Feyenoord. Daarna werd er gewonnen van Vitesse, PEC Zwolle, FC Groningen, RKC Waalwijk en dus PSV. Tussendoor pakten de Brabanders een puntje op bezoek bij NEC Nijmegen. Na zeven wedstrijden heeft Willem II zestien punten verzameld en is het gat met koploper Ajax slechts drie punten. Volgende week zaterdag (20.00 uur) staat er een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo op de planning.

Eredivisie

gerelateerd