Real Madrid loopt averij op, Danjuma maakt indruk

25 september 2021, 23:07

Real Madrid heeft puntverlies geleden tegen Arnaut Danjuma Groeneveld en zijn ploeggenoten van Villarreal. De Nederlander liet een goede indruk achter met zijn dreiging, maar veel kansen leverde het niet op. Dat goldt ook aan de andere kant van het veld, waardoor een doelpuntloos gelijkspel geen verrassing was na negentig minuten. 

Real moest het doen zonder de geblesseerden Gareth Bale, Dani Carvajal, Dani Ceballos, Toni Kroos, Marcelo en Ferland Mendy. Door de afwezigen moest Carlo Ancelotti behoorlijk puzzelen achterin. Nacho Fernandez mocht opdraven als linksback, terwijl middenvelder Federico Valverde voor de gelegenheid als rechtsback stond opgesteld. Villarreal moest het doen zonder scherpschutter Gerard Moreno en middenvelder Samuel Chukwueze.

Het leidde tot een wedstrijd waarin vooral de Madrilenen niet wisten te overtuigen. Voor rust hadden de Koninklijken niet één schot op doel. De laatste keer dat dat gebeurde was ruim anderhalf jaar geleden. In het tweede bedrijf deed de ploeg het beter, al was dat ook niet heel moeilijk. De thuisploeg drong in de slotfase aan, maar doelman Geronima Rulli hoefde maar één keer serieus in te grijpen.

Villareal kreeg ook amper serieuze kansen, maar Danjuma zorgde vooral in de eerste helft voor dreiging. Hij testte Thibaut Courtois één keer, maar tot een doelpunt leidde dat niet. Daardoor moeten de ploegen genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel. Het is het vijfde duel voor Villarreal dat dit seizoen eindigt in een remise. Dat terwijl er slechts zes wedstrijden gespeeld zijn. Real heeft één wedstrijd meer gespeeld. De ploeg heeft na zeven duels zeventien punten gepakt.

Door het puntverlies van de Madrileense grootmacht kan Sevilla de druk nog opvoeren. De ploeg uit de hoofdstad van Andalusië heeft één wedstrijd minder gespeeld, terwijl het gat drie punten is. Het FC Barcelona van Ronald Koeman, Memphis Depay, Frenkie de Jong en Luuk de Jong heeft nog twee wedstrijden tegoed. Als die beide gewonnen worden, is het verschil nog altijd twee in het voordeel van Real, dat inmiddels 25 wedstrijden op rij ongeslagen is in La Liga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen