Moet Feyenoord vrezen dat Spartak Til terughaalt in de winter?

26 september 2021 – Guus Til maakt ontzettend veel indruk bij Feyenoord momenteel, maar de serieuze geruchten gaan dat Spartak Moskou hem terug zou kúnnen halen in de winterstop. De middenvelder die zich terug in het Nederlands elftal speelde hoeft er nog niet voor te vrezen, maar uitgesloten is het eveneens niet.

Moet Feyenoord vrezen dat Spartak Til terughaalt in de winter?

Dat schrijft Feyenoord Transfermarkt over uitblinker Til, die de Rotterdammers tegen NEC aan de overwinning hielp met twee belangrijke treffers. De teller staat in dertien wedstrijden al op elf doelpunten in Feyenoord-dienst en dat leverde hem ook al speeltijd op onder Louis van Gaal bij het Nederlands elftal. In het Arne Slot-tijdperk is hij zelfs topscorer boven bijvoorbeeld Luis Sinisterra (acht goals) en Bryan Linssen (zes treffers).

Volgens het doorgaans betrouwbare medium heeft de Russische topclub een optie om Til in de winter terug te halen naar de Premier League. Of dat ook gebeurt, 'is nog geen duidelijkheid'. 'Het hangt allemaal af van de nieuwe coach. En of Spartak de optie heeft om het te kunnen betalen. We hebben een financiële limiet en op dit moment zijn alle opties bezet', laten Russische bronnen weten aan het medium.

Lees ookTil maakt indruk: 'Deed denken aan Kuyt in zijn beste jaren'

In dienst van Spartak Moskou kwam Til tot 24 wedstrijden, waarin hij tweemaal scoorde en drie assists gaf. De club verhuurde hem ook een periode aan SC Freiburg, maar daar was hij in zeven wedstrijden niet eenmaal direct betrokken bij een doelpunt. Hoewel er weinig bekend is over de details in het huurcontract van Til, lijkt er vanuit Feyenoord geen koopoptie te zijn opgenomen in de huurdeal. 


Feyenoord

gerelateerd