Slot lovend over Feyenoord-fans en Til: "Werkelijk ongekend"

26 september 2021 – Feyenoord-trainer Arne Slot dacht dat na de 2-3 van NEC zijn ploeg zou gaan verliezen. De oefenmeester had zijn elftal een 2-0 voorsprong zien weggeven en gaf weinig meer voor een overwinning, helemaal omdat er amper kansen genoteerd werden. "Daarbij onderschat ik twee kenmerken van deze club: de supporters en het karakter van het team. Die twee componenten hebben ervoor gezorgd dat we deze wedstrijd uiteindelijk nog gewonnen hebben."

Slot lovend over Feyenoord-fans en Til: "Werkelijk ongekend"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat zei de coach tegenover RTV Rijnmond na de uiteindelijk 5-3 overwinning van de Rotterdammers. Guus Til, de topscorer van Feyenoord in het tijdperk Slot, was met twee goals cruciaal. "Ik heb met Guus gewerkt toen hij 10, 11, 12 doelpunten maakte bij AZ. Ik wist dat hij een x-aantal goals zou maken, maar los van zijn goals... Als je ziet wat hij vandaag geleverd heeft, dat is werkelijk ongekend", loofde Slot zijn middenvelder. "Ook als je 3-2 achter komt, heeft hij het vermogen om te blijven gaan. Maar wat hij vooral ook brengt in dit team is een ongelofelijke wilskracht en loopvermogen als de tegenstander de bal heeft."

Omdat Feyenoord in de tweede helft weinig creëerde tot de 2-3, dacht Slot dat het moeilijk zou worden met de verdedigende stellingen van NEC. "Zij stonden met tien man te verdedigen, vijf achterin", aldus de coach. "We hadden vooral last van de speelwijze van de tegenstander. Daar kwamen we moeilijk doorheen. Als je dan wat gaat forceren, dan weet je dat de tegenstander vanuit de omschakeling gevaarlijk kan worden. Maar we konden niet anders dan aanvallend te blijven spelen, want we hadden geen voorsprong. We moesten wel risico blijven nemen."

Lees ookVerlosser Til gefrustreerd na overwinning: "Kom op"

Over het doelpunt van Til, de 4-3, was nog wel wat te doen. Bryan Linssen zou in een duel een overtreding hebben gemaakt. "Dat hij daarvoor naar de kant wordt geroepen, vind ik bizar. Die jongen valt niet eens." Feyenoord klimt door de zege over PSV heen op de ranglijst, ondanks dat het nog een extra wedstrijd te spelen heeft.

Feyenoord

gerelateerd