Ten Hag oefent ondanks vier goals Haller op CL-variant met Tadic

26 september 2021 – Ajax-spits Sébastian Haller maakte in de eerste Champions League-wedstrijd in de groepsfase liefst vier treffers tegen Sporting Portugal. Toch houdt Erik ten Hag ook de optie open om met Dusan Tadic in de spits te starten. Dat is best opmerkelijk, omdat de coach met Danilo ook nog een tweede reguliere optie achter Haller heeft.

Ten Hag oefent ondanks vier goals Haller op CL-variant met Tadic

Toch was de speeltijd met Tadic in de spits tegen FC Groningen ook met het idee om de variant te oefenen. Tegen Fortuna Sittard gebeurde na de invalbeurt van Mohammed Daramy voor Haller hetzelfde. De CL-variant met Tadic is dan ook 'zeker' een optie. "Daarin moeten we variabel zijn. Tadic is een andere spits dan Haller en je ziet ook dat er op de zijkanten wat gebeurt", legt trainer Erik ten Hag uit tegenover Ajax Life.

"Met dribbelaars en snelheid. Zo had Neres een hele goede invalbeurt en ook Daramy was gevaarlijk. Dit was inderdaad de opzet." Dinsdagavond moet de coach bovendien een keuze maken tussen Berghuis, Klaassen en Antony, al lijkt laatstgenoemde momenteel niet uit te basis te denken bij de Amsterdammers. "Davy is zeker een basisspeler, maar daar hebben wij er meer van. Daardoor kunnen we kijken naar de vorm van de spelers en wat de wedstrijd vraagt. Dan kiezen we onze troeven."

Lees ook: Klaassen hersteld: voor Ten Hag niemand heilig tegen Besiktas 

De oefenmeester was na de zege op FC Groningen ook kritisch. Volgens hem heeft zijn ploeg meerdere honderd procent kansen laten liggen. "Daarin moeten we meedogenlozer zijn. We kunnen het onszelf veel makkelijker maken door de wedstrijd eerder in het slot te gooien. Zeker op een hoger niveau moet je die kansen verzilveren. Daar moeten we dus aan werken."

Ajax

gerelateerd