Ultee neemt mantelzorger Tirpan in bescherming bij Fortuna

26 september 2021, 12:59

Fortuna Sittard probeert Mickaël Tirpan (27) voorlopig uit de wind te houden. De verdediger ontbrak twee keer in de laatste weken vanwege ziekte en een blessure, maar volgens trainer Sjors Ultee kan het niet los worden gezien van zijn treurige thuissituatie. Zijn vrouw heeft te kampen met een agressieve vorm van MS.

"Zijn vrouw is echt heel sterk en daarom vindt Mickaël het vervelend dat we het zeggen; maar we hebben een speler die ook mantelzorger is, Mickaël heeft er gewoon een baan bij kun je zeggen", neemt Ultee tegenover De Limburger zijn pupil in bescherming. Volgens hem kan het ook daar mee te maken hebben dat Tirpan de laatste twee duels ontbrak vanwege ziekte en een blessure.

"Iedereen kent denk ik wel het gevoel dat als je een lange periode hard werkt of veel stress hebt gehad, dat je dan daarna ineens ziek wordt. Zo werkt het nu eenmaal. Je bent dan vatbaarder om ziek te worden of een blessure op te lopen. En dat moeten we niet onderschatten in het geval van Tirpan. Want voetballers zijn geen robots", vindt de oefenmeester.

De Belgische verdediger werd vorig seizoen gehuurd van Kasimpasa en de Limburgers namen hem deze zomer permanent over van de Turkse club. In totaal kwam hij driemaal in actie in de Eredivisie dit seizoen. Tegen RKC Waalwijk en Vitesse zat hij niet bij de selectie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen