"Het VAR-scherm in De Kuip moet per direct ergens anders staan"

26 september 2021, 13:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het ingrijpen van de VAR zaterdagavond bij Feyenoord – NEC zorgde voor nogal wat ophef aan beide kanten. In het kamp van de Nijmegenaren vond men dat de treffer van Guus Til zeker niet goedgekeurd had mogen worden vanwege de overtreding van Bryan Linssen daar voorafgaand, terwijl Feyenoord-coach Slot zich verbaasde over de ingreep.

"Ik had nooit het gevoel dat de scheidsrechter het doelpunt zou afkeuren", reageerde NEC-trainer Rogier Meijer tegenover De Gelderlander. "Het VAR-scherm staat hier open en bloot tussen de toeschouwers. Het moment, hoe hij het laatste kwartier floot... Nee, ik vreesde meteen al het ergste."

Volgens hem was het wel degelijk een overtreding. "Linssen had geen enkele intentie om de bal te spelen. Dit doet wel een beetje pijn", zei de trainer van NEC. "Ik vind dat het VAR-scherm per direct ergens anders moet worden neergezet in De Kuip. In elk ander stadion waar ik ben geweest, staat het VAR-scherm in de spelerstunnel of in een dug-out die daar speciaal voor is gemaakt. Zo zou het overal moeten zijn, maar dat kan blijkbaar niet."

Volgens de oefenmeester, die nog een gele kaart kreeg van Joey Kooy na zijn beslissing, floot de arbiter mede door de weer eens volle Kuip meer op de hand van Feyenoord. "Laten we het erop houden dat Kooij en wij als club niet zo'n goed gevoel bij elkaar hebben. Vorig seizoen bij Almere City gaf hij ook al een strafschop tegen ons terwijl Branderhorst de bal wegstompte." Feyenoord-coach Arne Slot gaf tegenover ESPN aan dat hij 'bizar' vond dat de VAR de scheidsrechter naar de kant riep voor dit moment. Volgens hem was het geen overtreding en zeker geen duidelijke fout van de arbiter. De beslissing steunen was in zijn ogen een veel logischere beslissing geweest.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen