Verrassing SC Cambuur haalt keihard uit bij onmachtig Sparta

26 september 2021, 14:10

SC Cambuur heeft de geweldige seizoensstart een uitstekend vervolg gegeven. Op bezoek op Het Kasteel, waar Sparta Rotterdam al acht duels niet verslagen was, won de uiterst effectieve ploeg van Henk de Jong met liefst 0-4 (!) van de Rotterdammers. Issa Kallon was met een assist en twee goals de grote man bij de bezoekers, die Aaron Meijers vlak voor tijd weggestuurd zagen worden. 

Tot nog toe verloopt dit seizoen teleurstellend voor Sparta. De ploeg uit Rotterdam wist slechts eenmaal te winnen en speelde afgelopen week gelijk tegen zowel NEC als PEC Zwolle. In eigen huis nam het elftal van Henk Fraser het op tegen SC Cambuur, dat zich na het echec tegen Ajax knap wist te herstellen met een overwinning op Heracles. Bij de Leeuwarders kreeg Marco Tol na afwezigheid in de vorige wedstrijd weer een basisplaats, terwijl bij Sparta Emanuel Emegha aan de aftrap verscheen.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam Cambuur wel iets meer aan voetballen toe, maar moesten de Leeuwarders het vooral hebben van fouten bij Sparta om de middenlijn te passeren. Slechte passing zorgde ervoor dat er geen fatsoenlijke aanvallen werden opgezet en hoewel Sparta in het combinatiespel sterker was dan de bezoekers en in de aanval meer initiatief toonden, kwamen zij door slechte eindpasses en het ontbreken van een spelplan niet tot kansen. Op een zonnige nazomermiddag was het voor de supporters van beide zijden dan ook meer genieten van het weer dan van het spel dat beide ploegen op de kunstgrasmat legden.

Uiteindelijk duurde het tot minuut 34 totdat zij hun eerste grote kans te zien kregen. Nadat Sparta al eerder goed doorkwam via de flanken, schoot de sterk spelende Emegha de bal na een goede versnelling voorlangs. Even later werd Alex Bangura na een leep balletje van Issa Kallon aan de andere kant vrij voor de keeper gezet, waarna de linksback de eerste Cambuur-kans wél verzilverde. Hiermee kreeg Cambuur de geest en toonde het via de snelle vleugelaanvallers een stuk meer dreiging dan voorheen, maar met het opnieuw uitblijven van grote kansen was 0-1 de ruststand.

Vervolgens kreeg Sparta twee grote mogelijkheden om al snel de aansluitingstreffer te maken. De jonge Emegha schoot de eerste kans rakelings naast en vond bij zijn tweede poging het houtwerk op zijn weg. Cambuur bleef ondertussen uiterst effectief, nadat Kallon uit een counter heel veel ruimte had en oog in oog met Maduka Okoye ijzig kalm bleef. Daarna leek Sparta lamgeslagen, en ondanks het inbrengen van een extra aanvaller kon zelfs een eretreffer er voor de Rotterdammers niet meer vanaf. Sterker nog, de ploeg van Henk Fraser kreeg na een onnodige actie van Aaron Meijers nog een dreun te verwerken. De linksback van Sparta zag rood na een onnodig trucje van Tom Boere - hij maakte in blessuretijd zelfs nog de vierde Cambuur-goal - en schoffelde hem hard onderuit, waarna hij kon inrukken. Zo kruipt Cambuur via de beste seizoensstart ooit omhoog naar de zesde plaats, terwijl Sparta steeds verder wegzakt.

Opstellingen en beoordelingen

Sparta Rotterdam: Maduka Okoye 5,5; Aaron Meijers 5, Michael Heylen 5 (75. Mario Engels -), Bart Vriends 5, Dirk Abels 4,5 (75. Laurent Jans -); Adil Auassar 4,5, Mohammed Osman 4,5; Bryan Smeets 4,5, Vito van Crooij 4 (46. Sven Mijnans 5), Emanuel Emegha 6; Lennart Thy 5 (60. Kenzo Goudmijn 5).

SC Cambuur: Sonny Stevens 6; Alex Bangura 6,5 (77. David Sambissa -), Marco Tol 6 (77. Jhondly van der Meer -), Calvin Mac-Intosh 6, Doke Schmidt 6 (72. Jasper ter Heide -); Mees Hoedemakers 6; Issa Kallon 7,5, Robert Maulun 5,5, Mitchel Paulissen 5,5 (72. Tamas Kiss -), Michael Breij 5,5; Tom Boere 5.

Man of the match: Issa Kallon

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen