Huilende Dybala bezorgt Juventus tweede zege van het seizoen

26 september 2021 – Juventus heeft de weg omhoog voorzichtig weer ingezet. Na de eerste zege vorige week op La Spazia (2-3) won de Oude Dame zondagmiddag met dezelfde cijfers in eigen huis van Sampdoria. Paulo Dybala (27) eiste de hoofdrol op door zijn fraaie openingsgoal en het feit dat hij niet veel later in tranen geblesseerd van het veld afging.

Huilende Dybala bezorgt Juventus tweede zege van het seizoen

De Argentijn schoot na tien minuten met zijn linkervoet een afvallende bal hard en laag raak (zie onder) en met drie goals en twee assists in zes officiële wedstrijden leek Dybala zich definitief op te werpen als de opvolger van Cristiano Ronaldo. Maar de kans is groot dat hij voorlopig even langs de kant zal staan met een blessure, want na twintig minuten ging hij huilend met een blessure van het veld. 

Met Matthijs de Ligt negentig minuten op het veld won Juventus zonder Dybala wel de tweede wedstrijd van het seizoen. Leonardo Bonucci schoot een vanwege hands goedkoop gegeven strafschop laag in de onderhoek en Manuel Locatelli opende zijn doelpuntenrekening namens de formatie uit Turijn na wel heel ongelukkig uitverdedigen van de bezoekers.

Dat voormalig VVV-Venlo-verdediger Maya Yoshida (de 2-1) en Antonio Candreva vlak voor tijd (de 3-2) nog scoorden, zorgde wel voor veel spanning in de wedstrijd, maar deed aan de zege niets af. Daardoor klimt Massimiliano Allegri met zijn elftal weer naar het linkerrijtje, al zal de situatie rondom Dybala hem zeker ook zorgen baren.


Serie A

gerelateerd