Berghuis niet negatief bij Ajax: "Moet ik daar antwoord op geven?"

26 september 2021 – Ajax-trainer Erik ten Hag zal voor de wedstrijd tegen Besiktas in de Champions League dinsdagavond een keuze moeten maken tussen Antony, Davy Klaassen en Steven Berghuis (29). Hoewel laatstgenoemde mogelijk het kind van de rekening zal worden als rechtsbuiten annex aanvallende middenvelder, wilde hij daar zelf op voorhand zeker niet vanuit gaan.

Berghuis niet negatief bij Ajax: "Moet ik daar antwoord op geven?"

Tegenover ESPN werd de rechtsbuiten gevraagd naar of hij bang is om op de bank te belanden. "Moet ik daar van uitgaan? Is dat iets waar ik een antwoord op moet geven, nee toch?", keerde hij de vraag om tegenover ESPN. "Zo denk ik er in elk geval niet over na." De concurrentiestrijd in Amsterdam maakt Berghuis vooral beter, denkt de aanvallend ingestelde speler.

"We hebben een mooie selectie en een mooi elftal. Dat hebben we ook nodig als je om alle prijzen wil meedoen. Dat is de ambitie die we hier bij Ajax hebben." Berghuis stond de laatste weken als nummer tien en is tevreden op die positie. "De trainer geeft mij handvaten over hoe de positie moet invullen. Verdedigend en positioneel, daar is hij heel erg met mij bezig geweest. Dat probeer je dan snel op te pikken en op je eigen spel over te brengen. Dat is iets op intuïtie en gaat steeds beter. Ik ben er niet ontevreden over."

Berghuis maakte in zijn eerste negen officiële wedstrijden voor Ajax drie doelpunten en gaf zes assists. Davy Klaassen was de laatste weken afwezig met een blessure, maar is inmiddels weer helemaal wedstrijdfit. Ook Mohammed Kudus (als nummer tien) en David Neres (als rechtsbuiten) zijn concurrenten voor Berghuis.

Ajax

gerelateerd