Dit deden de opponenten van Ajax, AZ, PSV, Feyenoord en Vitesse

28 september 2021, 12:25

Voor Ajax, Feyenoord en AZ was het een fijne Eredivisie-speelronde voorafgaand aan de midweekse wedstrijden, waarin de Nederlandse clubs weer actief zijn in de Champions, Europa en Conference League. Hoe deden de opponenten het van de Nederlandse clubs? FCUpdate.nl zet de resultaten op een rijtje. 

Ajax treft dinsdagavond Besiktas in de groepsfase van de Champions League. De Turkse topclub kende vrijdag een rampavond. Niet alleen viel Miralem Pjanic uit met een blessure, ook ging de ploeg onderuit tegen Altay, door de geboren Amsterdammer Leandro Kappel. Borussia Dortmund [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/390976/malen-verliest-dure-punten-met-gehavend-dortmund/,_blank,verspeelde] met Donyell Malen in de basis dure punten tegen Borussia Mönchengladbach (1-0), terwijl Sporting Portugal door een rake strafschop in de 98ste (!) minuut won van Martímo.

In de Europa League staat PSV tegenover Sturm Graz. De Oostenrijkse doelpuntenmachine noteerde ook fraaie cijfers tegen Rapid Wien, door een 0-3 overwinning te boeken. Het AS Monaco van invaller Myron Boadu deed eveneens goede zaken, door in eigen land met 1-3 te winnen van Clermont Foot. Mikel Oyarzabal schoot Real Sociedad in eigen huis naar een 1-0 overwinning op Elche.

Feyenoord kende zelf een uitstekende week met negen punten uit drie Eredivisie-wedstrijden, maar ook Slavia Praag beleefde een geweldige generale. De Tsjechische club versloeg Hradeck Kralove met ruime cijfers: 4-1. Union Berlin ontsnapte in eigen huis tegen Arminia Bielefeld aan puntverlies dankzij een late treffer van Kevin Behrens (1-0), terwijl Maccabi Haifa een 2-0 overwinning boekte op het Israëlische Petach-Tikva.

Stade Rennes FC is de opponent van Vitesse, maar het speelde zondagmiddag nog gelijk tegen het Girondins de Bordeaux van Javairo Dilrosun (1-1). Die ploeg pakte een punt door de late gelijkmaker van Mexer. Tottenham Hotspur ging onderuit tegen Arsenal. De ploeg van Mikel Arteta was in de Londense derby met 3-1 te sterk. NS Mura neemt het vanavond nog op tegen Koper.

AZ neemt het op tegen de Tsjechische middenmoter Jablonec, dat zondagmiddag geen goede generale beleefde. Slovan Liberec won op bezoek bij Jablonec met 0-1 . Randers FC verloor door een treffer van Erik Sviatchenko van FC Midtjylland (1-0), terwijl het Roemeense CFR Cluj eindigt het Roemeense weekend met een wedstrijd tegen UTA Arad.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen