Ajax
4 – 0
PSV

'Haaland voor zacht prijsje op te halen in de zomer van Dortmund'

26 september 2021 – Erling Haaland heeft in de zomer van 2022 een clausule in zijn contract dat hij voor een bedrag tussen de 75 en 100 miljoen euro mag vertrekken bij Borussia Dortmund. Toch is het volgens BVB-CEO Hans Joachim Watzke onzin dat de topspits dan ook zeker zal vertrekken.

'Haaland voor zacht prijsje op te halen in de zomer van Dortmund'

Dat doet hij in een interview met Goal.com. "Het is nog geenszins besloten of hij in de komende zomer zal vertrekken. Dat moeten we nog bekijken. Ik hoorde iemand zeggen: ze moeten Haaland verkopen, omdat ze op de aandelenbeurs staan. Maar dat is allemaal bullsh*t. De beslissing wordt alleen genomen door het management van de club en niet bij anderen buiten onze club."

Manchester City, Manchester United, Real Madrid, FC Barcelona en Paris Saint-Germain zijn allemaal met hem in verband gebracht, maar Watzke weet niet waar de voorkeur van de Noor ligt. "De bal ligt bij Erling. Ik kan goed opschieten met zijn zaakwaarnemer Mino Raiola omdat we elkaar goed kennen. Ik weet wat hem drijft. Het is niet juist om te denken dat het bij Raiola alleen om het geld gaat. Hij heeft ook in gedachten wat het beste is voor Erling."

Lees ook: "Real heeft het geld om Mbappé én Haaland te kopen"

Haaland ontbrak dit weekend bij Borussia Dortmund, dat direct niet tot scoren kwam. In de 67 officiële wedstrijden die de superspits speelde voor de Duitse topclub, noteerde hij 68 (!) doelpunten en gaf ook nog eens negentien assists.

Bundesliga

gerelateerd