Fraser denkt nu al aan winterstop: "Het is overleven"

26 september 2021 – Henk Fraser is zwaar teleurgesteld in Sparta, dat in eigen huis een dikke nederlaag moest slikken tegen SC Cambuur. De promovendus won met 0-4 op bezoek in het Kasteel, waardoor Sparta nog altijd geen afstand heeft genomen van de gevarenzone. Sparta wist de laatste drie wedstrijden niet te winnen.

Fraser denkt nu al aan winterstop: "Het is overleven"

"Vorig seizoen kon ik wisselen en werden we niet minder, daarin zijn we nu duidelijk nog zoekende", zegt Fraser tegen Voetbal International. "Het is voor ons overleven tot januari, dat heb ik gelukkig al vanaf het eerste moment gezegd. Dit is op dit moment nu eenmaal ons niveau, dat is de context. Het heeft normaal gesproken nooit mijn voorkeur om in de winter spelers te halen, maar nu is het noodzakelijk. We moeten wel."

Fraser was vooral teleurgesteld dat de scherpte bij zijn ploeg ontbrak. "De jongens hebben keihard gewerkt voor kansen, maar die moeten we dan natuurlijk wel maken. We hebben er vandaag een stuk of vier gekregen. Ik zou me nog veel meer zorgen maken als we helemaal geen kansen zouden krijgen", aldus de assistent-bondscoach tegen ESPN

Sparta staat weliswaar op de dertiende plaats in de Eredivisie, maar de start zal toch als teleurstellend worden bestempeld. De ploeg hoopte deze week tegen PEC Zwolle en SC Cambuur zes punten aan het totaal toe te voegen, maar de opbrengst bleek slechts één punt. In totaal heeft de ploeg van Fraser nu zes punten gesprokkeld.

Eredivisie

gerelateerd