Eindelijk weer twee Nederlandse doelpuntenmakers bij Barça

26 september 2021 – Het zijn de Nederlanders die FC Barcelona vooralsnog bij de hand nemen tegen Levante. De ploeg van de geschorste Ronald Koeman zocht de kleedkamer op met een 2-0 voorsprong, dankzij treffers van Memphis Depay en Luuk de Jong. Het was bijna twintig jaar geleden dat twee Nederlandse spelers het doel vonden voor FC Barcelona.

Eindelijk weer twee Nederlandse doelpuntenmakers bij Barça

Dat gebeurde in 2003 namelijk voor het laatst. Destijds mochten Patrick Kluivert en Marc Overmars juichen. Achttien jaar na dato zijn het Memphis en De Jong die zich op het scoreformulier meldden. Al na zes minuten schoot Memphis raak vanaf elf meter. Op aangeven van Sergino Dest prikte Luuk de Jong acht minuten later zijn eerste goal in dienst van Barça binnen.

Het is sowieso lang geleden dat twee Nederlanders in één duel tot scoren zijn gekomen in een La Liga-wedstrijd. De laatste keer dateert namelijk van maart 2009, toen Klaas-Jan Huntelaar en Arjen Robben namens Real Madrid scoorden tegen Athletic Bilbao. 

Bij FC Barcelona vormen De Jong en Memphis de voorhoede samen met Philippe Coutinho. Frenkie de Jong moest het duel vanwege een schorsing laten schieten. Wel is er links achterin een plek voor voormalig Ajacied Sergino Dest.

LaLiga

gerelateerd