Van Wolfswinkel claimt eigen goal Van Beek: "Oneens!"

26 september 2021 – Ricky van Wolfswinkel begrijpt niet waarom hij na afloop slechts één treffer achter zijn naam had staan. Volgens zijn werkgever sloeg hij echter twee keer toe, maar de treffer werd gerekend als een eigen goal van Sven van Beek. Na afloop uitte Van Wolfswinkel zijn onvrede over die beslissing. FC Twente versloeg SC Heerenveen met 2-3.

Van Wolfswinkel claimt eigen goal Van Beek: "Oneens!"

"Heb ik maar één goal? Daar ben ik het heel erg mee oneens', stelde de spits na afloop tegen ESPN. "Ik ben ervan overtuigd dat ik die bal nog raakte en ik reken 'm zeker weten voor mezelf. Dat durf ik met de hand op mijn hart te zeggen. Ook Sven van Beek zal het met me eens zijn." De verdediger van SC Heerenveen tekende alweer voor zijn achtste eigen goal in zijn loopbaan.

Van Wolfswinkel sloeg in zijn eerste zes wedstrijden als speler van FC Twente al vier keer toe en staat daarmee in de top van het Nederlandse topscorersklassement. Op bezoek in Friesland tekende de van FC Basel overgekomen aanvaller alweer voor zijn derde treffer op rij. De ploeg van Ron Jans steeg dankzij de overwinning naar plek zes in de Eredivisie.

Van Wolfswinkel denkt dat er nog veel meer in zijn elftal zit. "Bij vlagen ging het goed vandaag, maar we zien dat we veel vooruitgang boeken."

Eredivisie

gerelateerd