Wonderkind Fati terug met goal: "Had dit niet verwacht"

26 september 2021 – Na tien maanden blessureleed keerde Ansu Fati zondagmiddag terug bij FC Barcelona. In eigen huis luisterde hij zijn rentree tegen Levante op met een treffer, waarmee hij de eindstand namens zijn ploeg op 3-0 bepaalde. De achttienjarige Fati had niet verwacht dat hij al direct weer zo'n grote stempel op zijn ploeg zou drukken."

Wonderkind Fati terug met goal: "Had dit niet verwacht"

"Nee, dat had ik zeker niet verwacht", zei Fati tegen Mundo Deportivo. "Ik wil in ieder geval heel graag de doktoren en fysio's bedanken dat ze mij de laatste maanden hebben gesteund. Bovendien ben ik blij met de fans, hun steun is ongelofelijk." De buitenspeler sprak ook dankwoorden uit richting zijn familie. "Ik ben iedereen enorm dankbaar."

Fati hoopt van coach Ronald Koeman veel minuten te krijgen om zijn oude vorm te hervinden. "Ik ben nog niet klaar voor een hele wedstrijd, voorlopig zal ik mijn minuten moeten verdienen. Het is echt al heel lang geleden dat ik in de basis ben begonnen."

Fati droeg tegen Levante voor de eerste keer zijn nieuwe rugnummer 10, die hij overnam van de vertrokken Lionel Messi. "Voor mij brengt het geen extra druk met zich mee. Ik ben heel blij dat de club me deze kans heeft gegeven. Het is nu zaak om als ploeg zo snel mogelijk onze topvorm te bereiken. Wij zijn FC Barcelona en willen dolgraag meedoen om de bovenste plekken."

LaLiga

gerelateerd