Mourinho en Karsdorp zakken op ranglijst na derbynederlaag

26 september 2021, 19:56

AS Roma heeft de aansluiting met koploper AC Milan in Italië verloren. De ploeg van José Mourinho leed een gevoelige 3-2 nederlaag tegen stadsgenoot Lazio, waardoor het zakte naar de vierde plaats op de ranglijst. Het verschil met nummer één AC Milan bedraagt nu vier punten, terwijl ook Inter en Napoli beter van start zijn gegaan.

Lazio legde de basis voor de overwinning in de eerste negentien minuten, waarin de thuisploeg een 2-0 voorsprong pakte. Sergej Milinkovic-Savic en Pedro hielpen Lazio, waar Wesley Hoedt ontbrak, aan een riante voorsprong. Kort voor rust schoot Ibanez AS Roma terug in de wedstrijd, maar de gelijkmaker kwam er niet. Na een vlijmscherpe counter schoot Filipe Anderson zijn ploeg weer op een marge van twee treffers.

Lees ookCalma calma! Mourinho snoert thuispubliek de mond

Omdat Jordan Veretout zes minuten later vanaf de strafschopstip weer voor hoop bij AS Roma zorgde, volgde een spannende slotfase. Daarin kon de ploeg van José Mourinho, die Rick Karsdorp zoals gebruikelijk een basisplaats gaf, echter nauwelijks meer gevaar stichten.

Het is de tweede uitnederlaag op rij voor AS Roma, dat vorige week ook al onderuit ging op bezoek bij Hellas Verona. Komende donderdag krijgt de Romeinse subtopper de kans om de rug te rechten Dan gaat het voor de Conference League op bezoek bij Zorya Luhansk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen