'Topclub wil De Ligt duurste verdediger ooit maken'

26 september 2021 – Matthijs de Ligt kan komende zomer mogelijk aan de slag bij een nieuwe werkgever. De 22-jarige centrumverdediger pendelt bij Juventus tussen de bank en de basis, waardoor Engelse topclubs hun kans schoon zien om te profiteren. Onder meer Chelsea is al langer in de markt voor de verdediger.

'Topclub wil De Ligt duurste verdediger ooit maken'

Volgens de Sunday Express is nu ook het transferbedrag bekend dat de Londense grootmacht wil betalen voor de ex-Ajacied. Chelsea is bereid om liefst 119 miljoen euro neer te tellen voor de verdediger van het Nederlands elftal en Juventus. Daarmee zou hij met afstand de duurste verdediger ooit worden. Momenteel is dat Harry Maguire, voor wie Leicester City liefst 87 miljoen euro ontving.

De Ligt zelf is de nummer twee van het klassement. In de zomer van 2019 maakte Juventus 85,5 miljoen euro over naar de bankrekening van Ajax, waar hij aanvoerder en sterkhouder was. Mogelijk maakt Juve dus nog forse winst op de verdediger. Niet alleen De Ligt wordt begeerd door een Premier League-club: Dejan Kulusevski staat volgens de Sunday Mirror op de lijst van Tottenham Hotspur.

De Ligt stond dit weekend negentig minuten in de basis tegen Sampdoria. Hij hielp zijn ploeg aan een zwaarbevochten 3-2 overwinning. De Ligt belandde twee weken geleden nog op de reservebank.

Serie A

gerelateerd