Ex-topmiddenvelder Nasri (34) stopt mede vanwege doping

26 september 2021 – Samir Nasri heeft de stekkers uit zijn voetballoopbaan getrokken. De 34-jarige Fransman beleefde succesvolle jaren bij Premier League-clubs Arsenal en Manchester City zat al sinds de zomer van 2020 zonder club, nadat zijn verbintenis bij het RSC Anderlecht van Vincent Kompany afliep.

Ex-topmiddenvelder Nasri (34) stopt mede vanwege doping

Nasri beleefde zijn meest succesvolle periode bij Manchester City, waar hij in vijf seizoenen twee keer Engels landskampioen werd. Na zijn vertrek bij City diende hij diverse clubs: zo droeg hij nog de shirts van Sevilla, Antalyaspor en West Ham United. Bij Anderlecht verliep zijn avontuur niet zoals gewenst. Vanwege de coronapandemie ging er vorig jaar al ver voor het einde van de competitie een streep door de laatste speelronden van dat jaar.

Dat Nasri de laatste jaren al nauwelijks meer in actie kwam, had te maken met een dopingstraf die hij moest uitzitten. De UEFA gaf hem een achttien maanden lang verbod vanwege het gebruik van een verboden middel in 2016. In gesprek met de Franse krant Le Journal du Dimanche geeft Nasri toe dat het zijn keuze om te stoppen eenvoudig maakte. "Het heeft mijn relatie met het voetbal veranderd. Ik heb geen drugs gebruikt, alleen een vitamine-injectie gekregen omdat ik ziek was."

Het verblijf bij Anderlecht verliep niet zoals gewenst, waardoor zijn loopbaan nu als een nachtkaars uitgaat. "Na mijn vertrek voelde ik niet meer de motivatie. En terugkeren naar Frankrijk kon ik niet. Dan wilde ik alleen voor Olympique Marseille spelen." Zijn eerste club meldde zich echter niet voor zijn diensten.

Eredivisie

gerelateerd