Afellay reageert op 'rol' in veelbesproken videoclip Babel

27 september 2021 – Ryan Babel baarde afgelopen week opzien door een videoclip te lanceren, waarin hij een sneer uitdeelde naar enkele criticasters. Onder andere de heren van Veronica Inside kwamen aan bod. Ook Ibrahim Afellay, met wie Babel jarenlang samenspeelde bij het Nederlands Elftal, kreeg ervan langs.

Afellay reageert op 'rol' in veelbesproken videoclip Babel

In de videoclip zegt Babel over Afellay: 'Ik hoorde je bent broke, bro. Je roept dingen, je denkt niet meer aan die bro code. Maar ik snap het als je carrière doodloopt.' Daarmee suggereert de oud-aanvaller van onder andere Ajax en Liverpool dat de voormalig PSV'er met geldproblemen zou kampen. 'Oh, nu ben je analist? Zo zo', besluit Babel in de clip het stukje over Afellay. De inmiddels gestopte middenvelder werd gisteren tijdens Studio Voetbal gevraagd naar zijn mening over de videoclip. 

''Ik heb er eigenlijk met verbazing naar gekeken'', reageert Afellay. De voormalig international stelt geen moeilijke verstandshouding te hebben gehad met Babel. ''Nee, ik vond het altijd een heel aardige jongen. Ik kan alleen maar positief over hem zijn en heb geen enkel slecht woord over hem.'' Tafelgenoot Theo Janssen verwijst Babels suggestie over mogelijke geldproblemen van Afellay naar het rijk der fabelen. ''Die gast heeft twee auto's meegenomen naar de studio.''

Lees ook: Waar hint Ryan Babel op met zijn mysterieuze tweet?

Ook Janssen zag de videoclip. ''Volgens mij zijn wij altijd kritischer op Babel geweest dan Ibrahim'', zegt hij. ''Je moet respect hebben voor de loopbaan die hij heeft gehad, maar als voetballer was het natuurlijk allemaal niet zo bijzonder bij hem.'' De videoclip van Babel werd overigens een paar dagen na publicatie uit de openbaarheid gehaald. De aanvaller van Galatasaray heeft de video op 'privé' gezet. 

Eredivisie

gerelateerd