FC Barcelona
0 – 1
Real Madrid
Ajax
1 – 0
PSV

Zirkzee maakt veel indruk: 'Aan de bal is hij Europese top'

27 september 2021 – Joshua Zirkzee heeft zondagavond een goede beurt gemaakt bij RSC Anderlecht. Met een doelpunt leverde de Nederlandse aanvaller een belangrijke bijdrage aan het 2-2 gelijkspel tegen KV Oostende. Belgische media zijn lovend over het optreden van de huurling van Bayern München.

Zirkzee maakt veel indruk: 'Aan de bal is hij Europese top'

Op bezoek bij Oostende verscheen Zirkzee na drie wedstrijden weer eens aan de aftrap bij Anderlecht. Na een uur betaalde hij het vertrouwen van trainer Vincent Kompany terug door de bal onder de doelman door te schuiven. Op dat moment stond Anderlecht door een rode kaart van Christian Kouamé nog maar met tien man op het veld. Door een rake kopbal van Benito Raman sleepte de club uit Brussel nog een punt uit het vuur.

'Twee voetbalarme beestjes op rij tegen Standard en AA Gent leidden ertoe dat Vincent Kompany voor de gelegenheid teruggreep naar Joshua Zirkzee', schrijft Het Laatste Nieuws. 'Het leek de voorbije weken of Zirkzee het zwarte schaap was voor de pijnlijke uitschakeling in Europa tegen Vitesse. Wat niet eerlijk was, natuurlijk. Zo'n Murillo mag vier weken later nog steeds voor ramptoerist spelen. Joshua Zirkzee is aan de bal Europese top.'

Ook Sporza is onder indruk van het spel van Zirkzee tegen Oostende. 'Zirkzee toonde nog eens zijn klasse met een handvol technische hoogstandjes, een doelpunt en twee schoten tegen het doelkader', aldus het medium, dat de jeugdinternational uitroept tot Man of the Match.

Eredivisie

gerelateerd