Willem II
0 – 1
FC Twente

Neville maakt zich zorgen om Tottenham en 'ongelukkige' Kane

27 september 2021 – Gary Neville maakt zich grote zorgen om Tottenham Hotspur-aanvaller Harry Kane. De oud-voetballer van Manchester United en huidig voetbalanalist van Sky Sports stelt dat de spits in een dip zit.

Neville maakt zich zorgen om Tottenham en 'ongelukkige' Kane

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Gisteren verloor Tottenham Hotspur voor de derde keer op rij in de Premier League. Dit keer was Arsenal in de Noord-Londense derby met 3-1 te sterk. "In de tweede helft zou je kunnen zeggen dat Kane er drie had kunnen maken'', begint Neville in zijn podcast. "En misschien had hij ook wel een penalty verdiend. Maar iets zegt me dat er momenteel iets mis is met Kane. Hij straalt in niets uit dat hij goed in zijn vel zit. Hij ziet er ongelukkig uit." Kane leek deze zomer hard op weg naar Manchester City, maar bleef uiteindelijk bij Tottenham.

Spurs-coach Nuno Espirito Santo nam na afloop van de verloren burenruzie de schuld op zich. De oefenmeester stelde dat hij zijn team tactisch niet goed had voorbereid. "Kane, Moura, Son en Alli speelden jarenlang hoge pressing bij Tottenham", zegt Neville. "Het leek er vandaag meer op of zij zich niet aanpasten aan het tactische plan, alsof ze er niet in geloofden. Het is best wel treurig als je bekijkt welke weg Tottenham had ingeslagen en op welk punt ze nu terecht zijn gekomen.''

Lees ook: Arsenal pijnigt Tottenham Hotspur in eenzijdige derby

Neville heeft het idee dat het achteraf niet zo'n goed idee was om trainer Mauricio Pochettino weg te sturen, de man die Tottenham weer een klein beetje op de rit kreeg en nu aan het roer staat bij Paris Saint-Germain. "De spelers hielden van Mauricio, dat zag je aan alles. Hij was innovatief, stond dicht bij de groep en was pro-actief. Deze spelers komen over alsof ze het spelletje dat ze onder hem speelden weer willen spelen. Dus vooral druk zetten en aanvallen en niet meer vanuit de verdedigende opstelling zoals deze trainer van ze vraagt."

Premier League

gerelateerd