Lyon-preses looft trainer Bosz: "Ben onder de indruk"

27 september 2021 – Het leven van Peter Bosz bij Olympique Lyon gaat nog niet over rozen. Met een zevende plaats in Ligue 1 maakt de ploeg de verwachtingen nog niet waar en afgelopen weekend werd niet gewonnen van Lorient (1-1).

Lyon-preses looft trainer Bosz: "Ben onder de indruk"

Toch heeft Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas lovende woorden over voor de Nederlandse trainer. "Ik probeer me niet te veel uit te spreken over de resultaten, maar wat ik wel wil zeggen is dat ik onder de indruk ben van het werk van Peter Bosz", citeert L'Équipe de preses. Bosz werd deze zomer aangesteld als opvolger van Rudi Garcia en moet bij de Franse topclub de achterstand met Paris Saint-Germain verkleinen.

"Eerlijk gezegd vindt hij voortdurend het compromis tussen zijn zekerheden en vragen, door alles wat hij ziet en analyseert", gaat Aulas verder. "Hij heeft de status van OL perfect geïntegreerd: die van een geweldige club die aan de top moet staan, maar ook die van een trainingsclub met een vereiste op het gebied van spelkwaliteit. Bosz vindt de juiste harmonie en ik vind dat geweldig. Aulas was aanwezig bij enkele gesprekken tussen Bosz en zijn spelers. Dat maakte indruk. "Hij heeft een echte invloed op ze. Het is de eerste keer dat ik spelers hun coach zie applaudisseren na zijn toespraak. Hij is een zeer interessant persoon op menselijk vlak en op technisch vlak."

Lees ook: PSG wint opnieuw zonder Messi, duur puntenverlies voor Bosz

Bosz heeft bij Olympique Lyon een contract tot de zomer van 2023. Na zijn vertrek bij Ajax in 2017 stond hij in Duitsland aan het roer bij Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen. Met Lyon is Bosz dit jaar veroordeelt tot Europa League-voetbal: daarin treft de ploeg donderdag het Deense Brøndby IF.

Ligue 1

gerelateerd