Clichy onder indruk: "Arteta kan de nieuwe Wenger gaan worden"

27 september 2021 – De wereld ziet er binnen een paar weken ineens compleet anders uit voor Arsenal, dat haar Premier League-campagne begon met nul punten uit drie wedstrijden. Zondag wonnen The Gunners met 3-1 op eigen veld van rivaal Tottenham Hotspur, waardoor het vertrouwen in trainer Mikel Arteta groeit.

Clichy onder indruk: "Arteta kan de nieuwe Wenger gaan worden"

Het betekende de derde competitiezege op rij voor de Londense club. Voormalig Arsenal-verdediger Gaël Clichy, die Arteta als assitent-trainer bij Manchester City meemaakte, denkt dat de Spanjaard het geduld van de club gaat belonen. "Mikel heeft enorm veel kennis van voetbal en heeft opgestoken in zijn tijd bij Pep Guardiola." Clichy speelde bij Arsenal niet samen met Arteta, die pas na zijn transfer naar Manchester City in het Emirates Stadium arriveerde.

Clichy, die nu zijn loopbaan afbouwt bij het Zwitserse Servette, vervolgt bij de BBC: "Ik geloof echt dat Mikel bij Arsenal in de toekomst de nieuwe Arsène Wenger kan gaan worden. Hij is nog jong en als de clubleiding hem de kans geeft zich door te ontwikkelen, dan denk ik dat hij veel mensen zal gaan verrassen. Ik denk dat het een speciale dag is geweest voor Mikel, door met zijn team te winnen van Tottenham Hotspur. Arsenal heeft veel potentie."

Lees ook: Arsenal pijnigt Tottenham Hotspur in eenzijdige derby

Clichy droeg tussen 2003 en 2011 het shirt van Arsenal om de schouders en maakte de overgang van Highbury naar het nieuwe stadion van dichtbij mee. De Fransman was, na Emmanuel Adebayor, een van de eerste Arsenal-spelers die de overstap maakte naar het kapitaalkrachtige Manchester City. Landgenoten Samir Nasri en later ook Bacary Sagna volgden. 

Premier League

gerelateerd