'Duidelijk statement' van Letsch naar ongebruikte wissel Tannane

27 september 2021, 15:06

Met tien punten uit zeven wedstrijden verloopt de seizoenstart van Vitesse niet zoals gehoopt. Afgelopen weekend kwamen de Arnhemmers tegen Fortuna Sittard niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Ondanks dat de ploeg van trainer Thomas Letsch wel wat creativiteit en scorend vermogen had kunnen gebruiken, kwam Oussama Tannane niet van de bank af.

Dat Tannane zaterdag een ongebruikte wissel was, ziet De Gelderlander als een duidelijk statement van Letsch naar de schaduwaanvaller. "Ik had niet het gevoel dat hij ons kon helpen", reageerde de Duitse trainer na afloop licht geïrriteerd toen hij naar Tannane werd gevraagd. "We hebben meer spelers dan alleen Tannane."

Tannane was vorig seizoen met Riechedly Bazoer nog de grote ster bij Vitesse. In de huidige jaargang komt de oud-speler van sc Heerenveen, Heracles Almelo, Saint-Étienne, Las Palmas en FC Utrecht slechts mondjesmaat aan de bak. In alle competities was er slechts drie keer een basisplaats weggelegd voor Tannane. Vier maal kwam hij als invaller binnen de lijnen.

Hoewel Vitesse minder punten heeft veroverd dan gehoopt, merkt Letsch dat er stappen in de goede richting worden gezet. "Ik zie ontwikkeling in ons voetbal. Maar ik zie meteen ook de maken. We scoren te weinig. Dat gaat allemaal moeizaam en dat maakt ook dat we in de eredivisie achterlopen op schema. Tien punten, dat is geen geweldige oogst. Tegelijkertijd is er geen sprake van een catastrofale situatie. Ik ben helemaal niet tevreden, maar zit ook absoluut niet in de put."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen