Pot ziet Feyenoord sprankelen: "Appels met peren vergelijken"

27 september 2021 – Feyenoord vorig seizoen en deze jaargang: het is een verschil tussen dag en nacht. Cor Pot werkte vorig seizoen als assistent-trainer onder Dick Advocaat bij de Rotterdamse club. Hij stelt dat het 'appels met peren vergelijken' is, omdat de selectie op meerdere posities veranderd is.

Pot ziet Feyenoord sprankelen: "Appels met peren vergelijken"

Tegen NEC werd Guus Til weer de grote man met twee doelpunten. "Dick wilde hem ook hebben. We hebben zelfs contact met hem gehad, maar hij wilde niet zo snel terug naar Nederland. Dat vond hij een blamage ten opzichte van AZ en zichzelf, dus dat ging niet door", aldus Pot bij FC Rijnmond. De middenvelder zag nu wel heil in een tijdelijke terugkeer naar de Eredivisie. Zijn verhuurperiode bij SC Freiburg was afgelopen jaar geen succes geworden en in De Kuip kon hij weer werken onder zijn oude trainer Arne Slot.

Hij is een van sterkhouders in Rotterdam. De ploeg speelt aanvallend, verzorgd voetbal. Pot ziet dat ook. "Om het spel zelf te maken, moet je heel creatieve spelers hebben. Berghuis was een van de weinigen. Hij is één van de beste voetballers van Nederland, maar zorgde ook voor disbalans in de selectie. Hij wilde kampioen worden en als het niet ging zoals hij wilde, kreeg je scheve verhoudingen in de groep. Ik vond het te ver gaan om te overwegen zijn aanvoerdersband af te pakken of hem er naast te zetten. Maar daar is wel serieus over gesproken, inderdaad."

Pot benadrukt overigens dat hij geniet van hoe het nu met Feyenoord gaat. Hij koestert geen wrok richting de club uit de havenstad. "Er is geen enkele kinnesinne. Wij vinden het geweldig hoe het nu gaat, Dick ook. Hij was er ook voorstander van dat Slot zou komen", vertelt de assistent-trainer, die momenteel met Advocaat werkzaam is bij de nationale ploeg van Irak. 

Feyenoord

gerelateerd