Lang oogst lof bij RB Leipzig: "Komen makkelijk tot scoren"

27 september 2021 – Club Brugge zit in een poule met Paris Saint-Germain, Manchester City en RB Leipzig. Onmogelijk lijkt het, maar de ploeg stuntte in de eerste wedstrijd door de topclub uit Frankrijk op een gelijkspel te houden. Bij de Duitse club weten ze dat Noa Lang één van de smaakmakers is.

Lang oogst lof bij RB Leipzig: "Komen makkelijk tot scoren"

"We weten dat Club Brugge een goede ploeg heeft. Ze staan opnieuw bovenaan in België en tegen PSG waren ze heel sterk. 1-1 was voor ons een goede uitslag, maar dan moeten we dinsdag wel winnen", zei trainer Jesse Marsch tijdens de vooruitblikkende persconferentie. "Het is een ploeg met bovengemiddeld veel talenten, vooral voorin. Ze hebben vleugelspelers die hoog opkomen en agressief verdedigen, daarmee komen ze makkelijk tot scoren. Ze spelen ook vaak met mandekking op het hele veld."

Ook doelman Peter Gulacsi heeft zijn huiswerk gedaan. Hij is lovend over Noa Lang. "Het is een hele sterke speler. Overigens zijn Charles De Ketelaere en Kamal Sowah ook gevaarlijk. We hebben veel beelden bekeken en zijn goed voorbereid. Club heeft een beetje van alles. Ze spelen op een hoog tempo en kunnen heel gevaarlijk worden zonder veel balbezit te hebben, dat hebben we tegen PSG gezien."

De trainer van Club Brugge, Philippe Clement, hoopt dat de ploeg opnieuw kan stunten in het Miljoenenbal. "Ik heb met Club al verschillende Europese stunts meegemaakt. Tegen PSG was zo'n stunt. Als je zoiets een keer of drie kan doen, dan ga je naar een ander niveau, als ploeg en als club. We willen ons meten met een sterke ploeg als Leipzig. Een punt halen zou een stunt zijn, maar winnen zou helemaal geweldig zijn. Het gaat op dit niveau om ervaring. Dit niveau is meteen de beste leerschool om die ervaring op te doen."

UEFA Champions League

gerelateerd