Janssen stoort zich: "Dan is je carrière in een keer voorbij"

27 september 2021 – Willem Janssen heeft zich gestoord aan de berichtgeving in de media over zijn reserverol. De verdediger zou volgens de geruchten zelfs genoegen moeten nemen met een definitieve reserverol. De verdediger vindt het opvallend hoe snel het sentiment verandert in de voetballerij.

Janssen stoort zich: "Dan is je carrière in een keer voorbij"

"Er ontstaat op een gegeven moment heel veel ophef over je positie, ineens sta je ter discussie. Terwijl je gewoon goed speelt sinds de tweede seizoenshelft van vorig jaar. Dan ben je de leider die Utrecht gaat missen als hij stopt", zegt Janssen tegen het Algemeen Dagblad. "Nu word je één keer gewisseld en één keer op de bank gezet en dan is je carrière bij Utrecht in één keer voorbij. Dat gaat wel heel snel allemaal. Er worden te snel conclusies getrokken en je positie wordt te snel ter discussie gesteld, ook met prikkelende vragen aan de trainer."

"Ja, ik was verrast dat ik op de bank zat tegen NEC, maar met de motivatie kon ik leven én ik wist dat ik zaterdag weer zou gaan spelen", vervolgt de verdediger, die aan zijn zevende seizoen begonnen is bij de club uit de Domstad. Janssen begon tegen PEC in de basis en scoorde de laatste treffer tijdens de 5-1 overwinning. Hij heeft niet het gevoel dat zijn status veranderd is, ondanks zijn reserverol in de vorige wedstrijd.

"Totaal niet. Je weet hoe het gaat, of je nu ervaren of jong bent. Het kan dat je een mindere prestatie levert, daarna moet je laten zien dat je er staat en daar richt je je op. Of ik het gevoel heb dat ik me weer heb laten zien? Tsja. Als ik dat nog moet bewijzen… Sorry, hoor. Je moet een gedegen wedstrijd neerzetten, maar ik heb nooit aan mezelf getwijfeld", besluit de verdediger. 

Eredivisie

gerelateerd