Van der Gijp ziet smaakmaker bij AZ: "Wilde het voor me houden"

27 september 2021 – Calvin Stengs, Myron Boadu, Teun Koopmeiners, Marco Bizot en Jonas Svensson vertrokken deze zomer bij AZ. Er werd relatieg weinig voor teruggehaald, waardoor de talenten de kans krijgen. Tijjani Reijnders greep die kans afgelopen weekend met beide handen aan. René van der Gijp is onder de indruk van de 23-jarige middenvelder.

Van der Gijp ziet smaakmaker bij AZ: "Wilde het voor me houden"

"Ik wilde het eigenlijk voor me houden en het over vier weken een keer zeggen. Omdat hij nu die bal in de kruising schoot is het misschien een beetje makkelijk, maar ik heb al een paar weken dat ik denk: dat is een goede speler. Ik vind die Reijnders wel een speler om in de gaten te houden. Hij heeft alles voor een middenvelder: hij is lichtvoetig, bestrijkt het hele veld, heeft een goed overzicht en een goede trap. Het is een hele mooie speler en daar kijk je dan ook graag naar", aldus de analist.

"Dat is Ryan Gravenberch ook, terwijl die de afgelopen weken niet in de vorm van zijn leven is. Maar die Reijnders is ook een sierlijke speler om naar te kijken", vervolgt Van der Gijp. Gravenberch daarentegen maakt de laatste wedstrijden minder indruk. Marco van Basten stelde zondagavond al dat de middenvelder van Ajax 'volgevreten' zou zijn. Johan Derksen kan zich daar wel in vinden. "Die jongens worden bedolven onder schouderklopjes. Daar doen wij ook aan mee. 'Wat een talent, die moet in Oranje.' Dan gaan ze zelf ook denken dat ze heel goed zijn en dat is het begin van het einde."

Hans Kraay junior denkt daar heel anders over. Hij is lovend over de talentvolle Ajax-middenvelder. "Gravenberch is zo'n verschrikkelijk goede speler. Hij gaat niet met de handrem en op halve kracht spelen. Ik heb zelden een speler gezien, met zo'n versnelling áán de bal. Ik dacht dat hij niet kon schieten, maar hij traint als een bezetene, hij heeft tegenwoordig ook een schot. Ik ben ervan overtuigd dat hij aan het eind van het seizoen voor veertig miljoen euro wordt verkocht. De topclubs gaan in de rij staan."

Ajax

gerelateerd