UEFA trekt Super League-boetes van Real, Barça en Juve in

27 september 2021, 23:41

De UEFA heeft de boetes die het oplegde aan de Super League-clubs ingetrokken. Real Madrid, FC Barcelona en Juventus zagen nog altijd iets in het plan, ondanks dat de andere organisatoren allemaal afhaakten. De drie clubs kregen sacties opgelegd door de Europese voetbalbond, maar een rechtbank in Madrid maakte bekend dat de UEFA dat helemaal niet mocht doen. 

De boetes kwamen voort uit de in april door de Europese elite gesmede plannen om een Super League op te richten. Na felle kritiek bleven echter alleen Real Madrid, FC Barcelona en Juventus nog over als initiatiefnemers. Arsenal, AC Milan, Atlético Madrid, Chelsea, Internazionale, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur trokken zich terug, omdat er enorm veel weerstand was van de eigen achterban. In Engeland gingen supporters zelfs de straat op om hun onvrede te uiten.

De UEFA startte een onderzoek naar de drie overgebleven clubs, maar moest de procedure even later alsnog opschorten. Het enige wat restte, was het ongeldig verklaren van de opgelegde boetes. 'Na de schorsing van de procedures tegen FC Barcelona, ??Juventus FC en Real Madrid heeft de Beroepsinstantie van de UEFA vandaag de procedure nietig verklaard alsof de procedure nooit was geopend', laat de voetbalbond weten in een statement.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen