'Eredivisie-arbiters willen af van tv-optredens Wiedemeijer'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

28 september 2021 – De scheidsrechters in de Eredivisie balen behoorlijk van Reinold Wiedemeijer. De scheidsrechtercoördinator van de KNVB heeft na elk voetbalweekend een item op ESPN, maar maakt daarin niet altijd een goede indruk. Met zijn opmerkingen over Joey Kooij (de leidsman bij Feyenoord - NEC) afgelopen weekend werd de onvrede over de voormalig scheidsrechter immer groter.

'Eredivisie-arbiters willen af van tv-optredens Wiedemeijer'

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat schrijft De Telegraaf althans. 'Bij de belangenvereniging BSBV deden de (assistent-)scheidsrechters massaal hun beklag over de bijdrage van de KNVB aan het ESPN-programma Dit was het weekend. Zij vinden het 'vanwege commerciële belangen voor de bus gooien van scheidsrechters en VAR's' van 'slecht werkgeverschap' getuigen en willen dat dit stopt', weet de ochtendkrant over de rubriek die na elk speelweekend gepland staat.

Wiedemeijer reageert zondagavond op de genomen beslissingen van de scheidsrechters, maar ditmaal zat hij er compleet naast. Hij gaf aan dat de VAR ook bij twijfel gebruikt kan worden, maar dat is geheel tegen de regels (er moet een duidelijke fout worden gemaakt) en woorden van scheidsrechtersbaas Dick van Egmond in. De BSBV heeft aangegeven de kritiek op Wiedemeijer intern te zullen bespreken met Van Egmond, al lijkt de kans momenteel klein dat de tv-rubriek ook daadwerkelijk ten einde komt.

Lees ookWiedemeijer ziet geen heil in verplaatsen VAR-scherm in De Kuip

Volgens een woordvoerder is het item bedacht door de KNVB om transparant te zijn over de genomen beslissingen in de afgelopen Eredivisie-weekenden. "Voor deze bijdrage is veel waardering, hoewel we regelmatig ook de nodige kritiek horen, omdat we het nooit iedereen naar de zin kunnen maken", laat een woordvoerder weten tegenover de ochtendkrant. Of Wiedemeijer ook nog op tv te zien zal zijn, zal moeten blijken.

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd