'Dortmund denkt bij Haaland-vertrek aan Dolberg, Madueke en Martial'

28 september 2021 – Borussia Dortmund oriënteert zich momenteel op de opvolging van Erling Haaland. Ondanks dat directeur Hans-Joachim Watzke aangaf dat de Noorse spits nog absoluut niet zeker vertrekt in de komende zomer, is het eerste schaduwlijstje wel al gelekt.

'Dortmund denkt bij Haaland-vertrek aan Dolberg, Madueke en Martial'

Volgens Sport1 is Kasper Dolberg de belangrijkste kandidaat om de opvolger te worden van de Noorse topschutter. Hij voldoet aan het eisenlijstje van Dortmund, dat een spits met ervaring wil, die tussen de 19 en 24 jaar is en maximaal dertig miljoen euro mag kosten. Donyell Malen, die ook voldeed aan die voorwaarden, werd afgelopen zomer al opgepikt bij PSV.

Dolberg zou een concurrent kunnen worden van Malen, maar hij is volgens het Duitse medium zeker niet de enige relevante optie. Ook OGC Nice-aanvaller Amine Gouiri is opgevallen, terwijl Antony Martial ook als 'zeer interessant' wordt bestempeld door BVB. Omdat hij momenteel op een zijspoor staat bij Manchester United, zou de Fransman zelf ook wel open staan voor zo'n stap.

Lees ook'Haaland voor zacht prijsje op te halen in de zomer van Dortmund'

Ook PSV'er Noni Madueke staat op het lijstje van Dortmund, maar niet per se als directe opvolger van Haaland. De jonge aanvaller wordt ook gelinkt aan de Duitse topclub, dat met een deel van het geld van de Noorse topschutter ook aan de Engelsman zou denken.

LaLiga

gerelateerd